Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

DRUKKE NOVEMBER BIJ SINT-GORGONIUS

HOEGAARDEN –  De Sint-Gorgoniusparochie in de zone Catharina organiseert op zondag 5 november om 10.30 uur in de Sint-Gorgoniuskerk een viering met de wijding van de Sint-Hubertusbroodjes. Ook de weken daarna wordt het druk in de parochie.

Sint-Hubertus is een heilige uit de provincie Luik. Zijn standbeeld staat in de kerk van Hoegaarden. Officieel is zijn feestdag 3 november de dag na Allerzielen. Hij is de patroonheilige van de jacht. Hij wordt aanbeden voor bescherming tegen hondsdolheid. Vandaar dat er broodjes gewijd worden om mens en dier tegen deze ziekte te beschermen. Er is één broodje voorzien per persoon, wie er meer wil laten wijden, brengt ze mee. Pater Nepo wijdt ze allemaal, op 5 november.

Kinderen bij de 11 november herdenking

Op zaterdag 11 november om 10.30 uur is er de viering van de Wapenstilstand in de kerk. Dat vrede broos is beseft iedereen tegenwoordig maar al te goed.  Daarom veel aandacht aan de herdenking van de Wapenstilstand van de twee wereldoorlogen. Dit jaar krijgen alle kinderen een madeliefje, de bloem die de Belgische soldaten in hun brieven meestuurden naar het thuisfront. De kinderen wordt gevraagd om bloemen mee te brengen, uit de tuin, zelfgemaakt, het hoeft niks te kosten. Na de viering  mogen zij  deze bloemen bijleggen aan het oorlogsmonument naast de kerk.

Op zondag 19 november om 10 uur is er een viering met Monseigneur Koen Vanhoutte. Die dag wordt de zoneploeg geïnstalleerd. Voor de vormelingen worden plaatsen voorbehouden aan het zijaltaar rechts. oor de eerste communicanten worden plaatsen voorbehouden aan het zijaltaar links. Na de  viering is er een receptie  achteraan in de kerk. En niet te vergeten, op 3 december komt de Sint – HCH