Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

DRUGSOVERLAST IN SOMMIGE BUURTEN: AAN DE TUMULI EN DE NECROPOLIS

TIENEN – Vooruit Tienen heeft tijdens de laatste gemeenteraad de drugsoverlast in verschillende buurten van Tienen aangekaart en vraagt om doeltreffende oplossingen. Het verhogen van de aanwezigheid en zichtbaarheid van wijkagenten wordt als een belangrijke stap gezien om preventief op te treden tegen deze overlast. Uit recente cijfers blijkt dat het onveiligheidsgevoel in Tienen hoger ligt dan het gemiddelde in het Vlaams Gewest. Bovendien liggen de criminaliteitscijfers per 1000 inwoners in Tienen boven het gemiddelde van de provincie Vlaams-Brabant. Dit bevestigt de noodzaak voor dringende maatregelen.

Cijfers rond criminaliteit

Raadslid Bart Thomas: “Deze problematiek werd mij de afgelopen maanden meermaals gemeld door bezorgde inwoners. Zo worden rondom de locaties van de Drie Tommen en de Necropolis in Grimde meldingen gemaakt van druggebruik en zelfs dealen. Maar ook op andere plaatsen in de stad worden inwoners met drugsoverlast geconfronteerd. Wij vragen de burgemeester dan ook om een veel grotere inspanning te doen om dit probleem aan te pakken.”

 “Regelmatige patrouilles en een zichtbare aanwezigheid van wijkagenten kunnen dan ook een preventieve werking hebben tegen drugsoverlast en het onveiligheidsgevoel verminderen. De stad moet daarnaast ook nog veel meer gaan inzetten op buurtpreventie en buurtbewoners blijven betrekken. En tenslotte blijft ondersteuning en educatie ook heel erg belangrijk in het preventieve luik. Het aanbieden van voorlichtingscampagnes voor jongeren over de gevaren van drugsgebruik en het verstrekken van informatie over hulpverleningsdiensten voor verslaafden is minstens zo belangrijk in de strijd tegen drugs en drugsoverlast”, besluit Bart. – HCH