Ga naar de inhoud

DOE MEE AAN DE ZWERFVUILACTIE: WIE DEELNEEMT AAN LENTESCHOONMAAK KRIJGT HET NODIGE MATERIAAL

HOEGAARDEN – Zwerfvuil en sluikstorten horen niet thuis in de gemeente. Om dit tegen te gaan moet het Lokaal bestuur vaak zwerfvuil opruimen. Gelukkig hebben ze ook hulp van veel zwerfvuilmeters en -peters. In de nabije toekomst zal de gemeente inwoners attent maken op preventie van zwerfvuil en sluikstorten. In tussentijd kan het niet anders dan het vuilnis op te ruimen. Daarom organiseert de gemeente op zaterdag 23 maart een grote lenteschoonmaak.

Het zou anders kunnen. Papiertjes, blikken, plastics, grotere voorwerpen …: ze horen niet thuis langs de weg, in de haag of in grachten en afgelegen wegen. Dat gaan de actievoerders nogmaals opruimen. Alle helpende handen zijn welkom.

Tijdens de actie vorig jaar

Meld tegen 15 maart waar je zwerfvuil wil rapen en met hoeveel personen jullie dit willen doen. De gemeente voorziet de medewerkers van het nodige materiaal: grijpers, handschoenen, zakken en fluohesjes.

Aanmelden kan bij onze milieudienst, 016 768 768 (keuze 3/3) of milieudienst@gemhoegaarden.be  of bij An Van Ende, 016 768 768 (keuze 5) of samenleving@gemhoegaarden.be. – HCH