Ga naar de inhoud

DERDE PERIODE VOOR BETOVERENDE TUIN

REGIO – De derde periode van de betoverende tuin gaat in op vrijdag 11 augustus. De tuin ligt langs het Ravel-fietspad in Sint-Jean-Geest, op een boogscheut van Hoegaarden. De organisatoren, Tone Aanderaa en Ignace Clarysse,  tonen onder andere sculpturen van Ale Moshenek uit Ecuador, Hella Meyer-Alber uit Duitsland, Hermien Buytendijk en Peter Adams uit Nederland, Chris Engels, Tim Roosen, Véronique Kalitventzeff en tal van andere kunstenaars uit België en het buitenland.

VERRASSENDE TUIN

Nieuwe beelden in de Betoverende Tuin

Deze tentoonstelling vindt plaats in een aangelegde, gestructureerde, natuurlijke tuin, met water, contrasten en verrassingen in overvloed. Van vrijdag 11 tot en met woensdag 16 augustus is er het openingsweekend van de derde periode van ‘De Betoverende Tuin’. Elke dag open tussen 13 uur en 20 uur.

Op zaterdag 12 augustus tussen 14 en 16 uur signeert  Martine Rouhart, dichteres,  haar twee nieuwste bundels ‘Il faut peu de mots’ en ‘L’inconnu dans le jardin’. Ze zal ook de gedichten voordragen die ze schreef voor de tentoonstelling, geïnspireerd door Lieuwke Loth’s ‘Wingbird’ . Op maandag 14 en dinsdag 15 augustus is de tentoonstelling open tussen 13 en 20 uur. Op zaterdag 19 augustus is er een ‘laboratoires d’écriture’ met Patricia Fontaine tussen 9.30 uur en 12.30 uur. Buiten de reeds geciteerde nieuwe kunstenaars hebben ook andere kunstenaars nieuwe beelden gebracht.

Art Sanctuary, de Betoverende Tuin aan de Rue du Tilleul 22 in Saint-Jean Geest is steeds open op woensdagen, vrijdagen, zaterdagen, zondagen, feestdagen en dagen waarop een brug gemaakt wordt, van 13 tot 20 uur en dit tot 15 oktober 2023. – HCH