Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

DEGUSTATIE VAN SICILIAANSE MANDRAROSSA WIJNEN BIJ DA ZICARI

HOEGAARDEN – “Da Zicari, is directe importeur van Madrarossa wijnen en verdeelt ook deze wijnen in de regio. De samenwerking van Da Zicari met Mandrarossa looptal vijf jaar en dit is de tweede formele degustatie. Vrijdagavond, 22 maart, organiseren we in de osteria een degustatie van verschillende Mandrarossa wijnen. Natia Vibliani leidt ons door de degustatie met de verhalen, smaken en geuren. Da Zicari zorgt voor heerlijk hapjes, die de verschillende mogelijkheden van food-paring illustreren.”, aldus Liesbeth Kellens en Calogero Zicari.

Mandrarossawijnen bij Da Zicari

In 20 jaar tijd heeft Mandrarossa zich aan de top van de Italiaanse wijnmarkt geplaatst door hun grote kwaliteit aan 100% Siciliaanse wijnen. Ze zijn gestart met de productie in het prachtige landschap van Menfi, waarna ze  geleidelijk uitgebreid hebben met de verwerving van wijngaarden op de hellingen van de Etna en in Pantelleria, een naburig eiland, om een ​​complete kaart van Sicilië aan te bieden.

De Costadune-lijn verzamelt inheemse monovariëteiten zoals Grillo, Zibibbo, Frappato en Nero d’Avola met een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn er internationale wijnstokken zoals Chardonnay, Viognier, Merlot, Cabernet, Syrah en verfijnde melanges zoals Cavadiserpe, Bonera of de Santannella (3 Gambero Rosso-glazen, vintage 2020). Tenslotte is Cartagho het belangrijkste label van Mandrarossa, een Nero d’Avola met een geweldig karakter, die door de jaren heen belangrijke erkenningen heeft gekregen zoals de herhaalde 3 Bicchieri Gambero Rosso.

De degustatie vindt plaats op vrijdag 22 maart, vanaf 18.30 uur. Deelname bedraagt 40 euro per persoon. Enkel deelname na inschrijving via info@dazicari.com –  HCH