Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

DE VOGEL EN DE COMPONIST: VOGELZANG ALS INSPIRATIEBRON

HOEGAARDEN – Op donderdag 9 november om 20 uur in er in het parochiecentrum van Hoegaarden de lezing ‘De Vogel en de Componist’ door Fernand Rochette. Dit alles in een organisatie van Natuurpunt Velpe- Mene.

Componisten uit alle eeuwen en streken lieten zich door vogelzang inspireren. Sommigen waren echte vogelaars of natuurliefhebbers, anderen hoorden dan weer een puttertje of een zanglijster in een volière zingen. Ze observeerden, luisterden en evoceerden daarna het gefluit van de vogels in de muziek.

Het boek van Fernand Rochette

Herentenaar Fernand Rochette is  dr. in de schoolpsychologie, natuurgids en amateur-musicus. Tijdens deze geanimeerde lezing geeft hij duiding bij verschillende aspecten van de vogelzang : waarom zingt een vogel? Is de zang geleerd of aangeboren? Horen wij wat vogels horen? De rol van imitaties…Tevens wordt ingegaan op de vraag naar de oorsprong van de fascinatie voor vogelzang in de kunst en vooral in de muziek , van Beethoven tot Pink Floyd. Het boek van Fernand Rochette werd genomineerd voor de Jan Wolkerprijs.

Voor leden van Natuurpunt is de toegang gratis, anderen tellen 5 euro neer. Meer info hier. – HCH