Ga naar de inhoud

DE KLUP MET SPETTERENDE DANSSHOW EN NIEUW KLUPLIED

HOEGAARDEN – Zaterdagavond bracht jeugdhuis de Klup een spetterende show in de sporthal van Hoegaarden. ‘Dreams come true’ was de 21 ste show in een lange traditie van het jeugdhuis, begonnen in 1975 in de Cerkel en sinds 2014 in de sporthal. Dit jaar werden de meer dan 60 dansers voor het eerst geleid door Felien Tritsmans, Lindsey Vanroelen, Aisha Knockaert en Helena Wouters. De dansacts werden aan elkaar gepraat door Katrien, Sarah en Sjierre Pelis.

Bij de dansacts met danseressen in drie leeftijdscategorieën was er muziek voor elk wat wils. Van AC/DC tot K3, Rihanna, Camille en Sergio. Er werd ook gedanst terwijl Margaux Mespreuve live zong. En als je dacht dat er alleen vrouwen op het podium zouden komen verschenen daar opeens vier rare kwasten die kwamen rappen of verkleed waren als de Verraders, of zelfs te diep in het glas hadden gekeken.

Ondertussen was Katrien Vits ontwaakt en omdat veel klupleden wenskaarten hadden gestuurd hoopte ze al die wensen waar te maken. Plots verscheen daar Sjierre Pelis met zijn assistente en ze gaven aan Katrien een droommachine. Zo probeerde ze verschillende dromen van de Klupleden waar te maken: openhouden op zaterdagavond, een nieuwe vloer voor het jeugdhuis, enz … Maar het ging steeds mis en na een geslachtsverandering besefte Katrien dat dit maar een droom was. Ze had echter ook gedroomd van een nieuw Kluplied.

Bleek uiteindelijk tijdens de finale dat dit lied er echt was, gecomponeerd door Benny Taverniers. Die kwam zelf live, met alle deelnemers en de hele zaal het lied zingen: ‘Jeugdhuis de Klup, jeugdhuis de Klup, een plaats om te zijn voor groot en klein …’. Waarmee zoals tijdens de hele show de nadruk werd gelegd op de grote Klupfamilie. – HCH

Tijdens de Klupshow