Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

DE KLUP GAAT MEE IN HET VERHAAL VAN DE SPORTHAL: BENEFIET OP KOMST

HOEGAARDEN – Een week na de verwoestende brand in de Hoegaardse sporthal zijn er al een extra gemeenteraad geweest en zijn de adviesraden bijeen gekomen om de noden van de verenigingen die hun sporthal kwijt zijn te aanhoren. Jeugdhuis de Klup, ondergebracht in de voormalige kantine van de sporthal raakte alles kwijt. Zowel op de extra gemeenteraad als op de adviesraden werd duidelijk dat de Klup meegaat in het verhaal van de nieuwe sporthal, en daar dus een lokaal wil. Maar op deze nieuwe locatie zal toch nog een paar jaren moeten gewacht worden.

De Klup brandde volledig af

“Voorlopig hebben we nog geen nieuwe noodlocatie. Voor de twee volgende maanden kunnen we terecht in de voorlopige kantine van de voetbalclub, maar een nieuwe definitieve voorlopige locatie is er nog niet”, zegt voorzitter Katrien Vits.

Ondertussen loopt de steunactie voor jeugdhuis de Klup. De crowdfunding heeft al 10.000 euro opgebracht. Wie wil steunen kan dit nog doen via deze link, of rechtstreeks storten op rekeningnummer:BE02751001813940, met mededeling: naam + crowdfunding”. Meer info over deze crowdfunding op onze vorige bijdrage.

Ondertussen zijn er ook plannen voor een benefiet georganiseerd door Bar Cheval uit Hakendover in samenwerking met Den Venetiaen op 24 augustus op het Gemeenteplein. Het wordt een familiedag met onder andere power dance door Fit à la Kat overdag, en ’s avonds een openluchtfuif met DJ’s – HCH