Ga naar de inhoud

DE JACHT IS OPEN BIJ HET MELDERTS TONEEL

MELDERT – Zo’n 30-tal bewoners van Villa Hugardis woonden de try-out bij, een veredelde repetitie zeg maar, van het Melderts Toneel in zaal Ermelindis. De echte opvoeringen in het Sint-Janscollege komen eraan op zaterdagen 10 en 17 februari om 20 uur, zondag 11 februari om 15 uur en vrijdag 16 februari om 20 uur. Een komedie in twee bedrijven van Luc Kerkhofs wordt opgevoerd: ‘De jacht is open’.

Een krasse 86-jarige weduwnaar is de centrale figuur. De 86-jarige Willem, een rijke weduwnaar en vader van drie gehuwde dochters, voelt stilaan z’n einde naderen en maakt de balans op van z’n leven. Een relevante vraag stelt zich op: “houden z’n dochters wel echt van hem?”

Het Melderts toneel

Soms heeft Willem het vermoeden dat z’n schoonzonen dichter bij hem staan dan z’n bloedeigen dochters die enkel zwichten voor geld en rijkdom. En als het dan nog gaat om schoonzonen die zwaar onder de sloef liggen, en venijnige inhalige dochters, dan is het spel de wagen op. Willem besluit om dit een keertje uit te testen met de hulp van z’n poetsvrouw. De huisarts die Willem dagelijks komt onderzoeken maakt een klein foutje waardoor de hebzuchtige dochters plots geld ruiken en… de jacht is open.

Maar de man moet opnieuw levenslust krijgen. Hoe dat gebeurt is te zien tijdens de opvoeringen in het Sint-Janscollege aan de Waversesteenweg 1 in Meldert – Hoegaarden.

Dankzij de Cera coöperanten ontving Het Melderts Toneel een steun van 3.000 euro voor het aanschaffen van licht- en geluidsmateriaal voor de opvoering ‘De jacht open’ van februari 2024. Daarmee kon de toneelvereniging de oude materialen vervangen met een gloednieuwe licht- en geluidssturing.

Kaarten kosten 10 euro en kunnen besteld worden via hetmeldertstoneel@gmail.com of via 016/76 74 29 en  0496/96 58 76. Meer info hier. – HCH

Een actiescène