Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

DE ENE KANTINE LIGT PLAT, DE ANDERE STAAT RECHT

HOEGAARDEN – Wie al een tijdje niet meer naar de sportterreinen in de Tiensestraat is geweest, zal verschieten. Er zijn een aantal parkeerplaatsen verdwenen voor de inrichting van een werfzone, de toegang richting sporthal en de Klup gebeurt via het basketterrein, de voetbalkantine van SC Out-Hoegaarden is volledig gesloopt en op de plaats van de vorige tribune is nu een nieuwe noodkantine gebouwd. Die oogt trouwens heel mooi.

De gemeenteraad van Hoegaarden keurde dinsdag 13 juni 2023 de bouw van de nieuwe kleedkamers en kantine van de voetbalclub goed.

Hier stond vroeger de kantine van SC Out-Hoegaarden

JEUGDVOETBAL

Hiermee werd een levensbelangrijke stap gezet voor het voortbestaan en de verdere ontwikkeling van het voetbal, en meer bepaald het jeugdvoetbal in Hoegaarden. Voor de meer dan 600 leden is dit dan ook uitstekend nieuws.

De gemeente, die eigenaar is van de terreinen, treedt op als bouwheer en financiert de bouwwerken. SC Outgaarden-Hoegaarden zal, via een gebruiksvergoeding, ongeveer twee derde van de bouwkosten voor zijn rekening nemen, de intresten van de lening niet meegerekend.

De nieuwe voorlopige kantine

De firma Dillen Bouwteam NV uit Balen is gestart met de bouwwerken op maandag 18 september 2023. De voorziene uitvoeringstermijn is 425 kalenderdagen, maar het is de bedoeling is de nieuwe kantine in gebruik te nemen aan het begin van het seizoen 2024-25. – HCH