Ga naar de inhoud

DANNY BISCOMPTE OVERLEDEN: EEN KANJER IN HET VERENIGINGSLEVEN

HOEGAARDEN – Op 8 juli is Danny Biscompte overleden in zijn slaap. Een groot verlies voor het Hoegaardse verenigingsleven. Danny overleed niet in Hoegaarden, maar bij zijn naaste familie.

Daniel Biscompte, maar iedereen zei Danny, werd geboren op 13 mei 1952, en overleed nu op 71-jarige leeftijd. Hij woonde niet altijd in Hoegaarden, maar hij was een echte Hoegaardier, die echt Hoegaards kon praten, maar ook nog andere dialecten. Hij was ondertussen gepensioneerd, maar werken deed hij jarenlang in Wallonië, in de omgeving van Verviers. Een viertal jaren geleden verloor hij zijn Chriske.

Danny Biscompte

In het Hoegaardse verenigingsleven zal hij enorm gemist worden. Danny Biscompte was voorzitter van de harmonie Feniks Hoegaarden. Danny werd in 1985, als niet muzikant, vaste medewerker van VML Hoegaarden. In de helft van de jaren 90 werd hij lid van het bestuur en mee verantwoordelijk voor de talrijke projecten van de vereniging. In 2003 volgde hij zijn oom Emiel Van Nerum op als voorzitter van VML. Hij stond mee aan de basis van de fusie tussen de Hoegaardse muziekverenigingen en werd zo in 2016 voorzitter van Feniks Hoegaarden.

Danny was ook een verwoede supporter van SC Out-Hoegaarden, waar hij ook vaste medewerker was. Men kon hem regelmatig aan het werk achter de toog vinden. Ook bij jeugdhuis de Klup wordt hij nu al gemist.- HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email