Ga naar de inhoud

DAG VAN DE LANDBOUW BIJ DE TIENSE SUIKERRAFFINADERIJ

TIENEN – Op zondag 17 september neemt de Tiense Suikerraffinaderij voor de allereerste keer deel aan de Dag van de Landbouw. Van 10 tot 17 uur kan de fabriek bezocht worden, langs de ingang aan het Bietenplein, waar onlangs nog Suikerrock plaats vond. Tijdens deze opendeur kunnen bezoekers kennis maken met het fascinerende proces achter de productie van suiker.

Bezoekers krijgen een rondleiding in de fabriek, waarbij het volledige proces kan gevolgd worden dat de suikerbieten afleggen wanneer ze in de fabriek afgeleverd worden. Er zullen ook interactieve infostandjes zijn die meer inzicht geven in het partnerschap met de lokale landbouwers en de diverse suikerproducenten.

Voor dit beeld van het bietenplein is het nog wachten tot het einde van deze maand

Tegen betaling kan men aan food- en dranktrucks genieten van culinaire lekkernijen. Er zal kinderanimatie zijn voor de jongste bezoekers, en er is een fijn muzikaal intermezzo gepland.

Opgelet voor bezoekers: omwille van de vele trappen in de fabriek zijn de rondleidingen helaas niet toegankelijk voor rolstoelpatiënten, kinderwagens en minder mobiele mensen. Maar via infostandjes kan wie de rondleiding niet kan volgen, toch nog een goed zicht krijgen op het volledige proces. – HCH

Meer info hier

Tags: