Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

DA ZICARI IN DE ERNEST OURYSTRAAT: NU OOK OSTERIA EN PIZZERIA

HOEGAARDEN – Sinds vorig weekend heropende Da Zicari de nieuwe horecazaak in Italiaanse delicatessen, aan de Ernest Ourystraat, in het pand waar vroeger het Hoegaards Hofke gevestigd was. “De keuze was simpel om van Altenaken naar hier te komen. Onze nieuwe zaak ligt vlak over ons huis en kwam te koop toen de vorige uitbaatster met pensioen ging. Als we het nu niet deden zouden we het nooit meer gedaan hebben”, zegt Calogero Zicari, een Siciliaan die zich ondertussen als geadopteerde Hoegaardier beschouwt en vindt dat Hoegaarden een pareltje is dat moet bewaard worden.

Liesbeth en Calogero in hun delicatessenzaak

Sinds 21 september 2019  was ‘Da Zicari’, in de oude melkerij en voormalig atelier van de Grand-Pont in Altenaken gevestigd. Calogero Zicari wilde samen met zijn vrouw Liesbeth Kellens een stukje Italië naar Hoegaarden brengen met hun gloednieuwe zaak in Italiaanse delicatessen. Het koppel verbouwde indertijd een stapelplaats in de oude melkerij van Altenaken om tot een pareltje. Dagelijks huisbereide pasta’s, snacks en vers belegde broodjes konden afgehaald worden.

Maar nu is de nieuwe zaak geopend aan de Ernest Ourystraat. “Net zoals in Altenaken blijven wij exclusieve Italiaanse en vooral Siciliaanse producten invoeren. Wel 85% van onze producten kun je nergens anders dan bij Da Zicari in Hoegaarden vinden. We hebben op de eerste verdieping al wat ook in Altenaken in de oude melkerij te vinden was”, vervolgt Calogero.

Lees verder onder de foto’s

In de pizzeria met o.a. vader Zicari en de pizzaiolo
In de Osteria

OSTERIA EN PIZZERIA

“Het gebouw was zo groot, met drie verdiepingen dat we meer wilden. Zo hebben we een ‘Osteria’ op de tweede verdieping gemaakt, en een pizzeria op het gelijkvloers. Onze winkel op de eerste verdieping is ook bereikbaar met een grote lift. In onze pizzeria zijn 30 plaatsen, en achteraan komt een parking voor vijf voertuigen. Onze pizzeria is open van dinsdag tot zaterdag, ‘s avonds vanaf 17 uur of 17.30 uur. Niet op zondag, want dat is de dag voorbehouden voor de familie”, zegt Calogero die nog heel veel respect heeft voor oude tradities.

“In onze ‘Osteria’ op de 2 de verdieping zijn we open van 11.30 uur tot 14 uur, maar liefst op afspraak. s‘ Avonds kunnen daar voorlopig alleen privé-feesten. In de osteria kun je van Italiaanse gerechten proeven met klassieke antipasti en pastagerechten. Met uiteraard Italiaanse wijnen, aperitieven en bieren. Slechts voor één bier hebben we een uitzondering gemaakt, en dat is Hoegaarden”, besluit Calogero.

Op dit ogenblik werken Calogero en Liesbeth met drie vaste personeelsleden, maar er komen ook op drukke momenten jobstudenten bij. “En mijn vader is er ook dikwijls bij. Die vliegt heel dikwijls heen en weer van Sicilië naar hier”, besluit Calogero.

HISTORIEK

Hoegaards Erfgoed vzw diepte ondertussen ook al de historiek van het gebouw aan de E. Ourystraat op. ‘Het pand wordt omschreven als een lang boerenburgerhuis met twee verdiepingen en wolfsdak uit het vierde kwart van de 18de eeuw. In 1920 was er de schoenfabriek Victoria ondergebracht. Verdeeld over de nummers 24, 26 en 28, waarvan de eerste twee zijn vervangen. Het nummer 28 was opgedeeld in A en B. Daar was de garage met benzinepomp gevestigd. In het tweede deel kwam na renovatie het Hoegaards Hofje tot stand. Liesbeth Kellens en Lillo Zicari hebben dit gekocht en verbouwden als het nieuwe winkelpand Da Zicari ‘. – HCH

Alle informatie hier

Het pand in de E. Ourystraat