Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

CRAVING STEEL SLUIT CONCERTREEKS AF IN DEN VENETIAEN

HOEGAARDEN  – Craving Steel is een compacte en geoliede Western Swing groep, opgericht door enkele gepassioneerde mid-career muzikanten uit Tienen. Zij spelen Western Swing, een hybride vorm van Jazz, Blues en Country.  Op vrijdag 16 februari spelen ze in De Strandpaal in  Assenede, op zaterdag 2 maart in De Refugie in Lier, en op dinsdag 12 maart om 21 uur in Den Venetiaen in Hoegaarden.

Western Swing een muziekgenre ontstaan in de 20-er jaren, kende zijn hoogtepunt in de vroege Fifties en lag aan de basis van Rockabilly en Rock ‘n’ Roll.

Craving Steel

Het werd razend populair gemaakt door o.a. Bob Wills and the Texas Playboys, Spade Cooley en Speedy West. Kenmerkend voor de sound en signatuurinstrument bij uitstek is de steel guitar. Inmiddels gecatalogeerd als ‘Classic’,  of ook, als ‘Roots Music’ heeft Western Swing echter niets aan relevantie verloren.

Steel gitarist Peter Van Eyck (Ukulogisch Museum, Steelin’ Delight, Jan De Smet,..), zanger-gitarist Luk de Graaff ( Big Bill,  B.J Scott, Boxcars,..) en bassist Mathias Moors (Les Guitares Magiques, Stoomboot, Lowrider) brengen een gevarieerde en swingende bloemlezing uit het standaard repertoire en nemen u mee op een muzikale roadtrip, van de Hawaiiaanse stranden, over de prairies van Southwest Texas tot in de Honky Tonks van Oklahoma..

Afspraak in Den Venetiaen op het Gemeenteplein in Hoegaarden op dinsdag 12 maart, om 21 uur. – HCH