Ga naar de inhoud

CRAVING STEEL  BRACHT AMBIANCE IN DEN VENETIAEN

HOEGAARDEN  – Craving Steel , een compacte en geoliede Western Swing groep, opgericht door enkele gepassioneerde mid-career muzikanten uit Tienen, bracht ambiance in Den Venetiaen.  Zij speelden Western Swing, een hybride vorm van Jazz, Blues en Country.  Western Swing een muziekgenre ontstaan in de 20-er jaren, kende zijn hoogtepunt in de vroege Fifties en lag aan de basis van Rockabilly en Rock ‘n’ Roll.

Het werd razend populair gemaakt door o.a. Bob Wills and the Texas Playboys, Spade Cooley en Speedy West. Kenmerkend voor de sound en signatuurinstrument bij uitstek is de steel guitar. Inmiddels gecatalogeerd als ‘Classic’,  of ook, als ‘Roots Music’ heeft Western Swing echter niets aan relevantie verloren.

Craving Steel in den Venetiaen

Steel gitarist Peter Van Eyck (Ukulogisch Museum, Steelin’ Delight, Jan De Smet,..), zanger-gitarist Luk de Graaff ( Big Bill,  B.J Scott, Boxcars,..) en bassist Mathias Moors (Les Guitares Magiques, Stoomboot, Lowrider) brachten  een gevarieerde en swingende bloemlezing uit het standaard repertoire en namen de toeschouwers mee op een muzikale roadtrip, van de Hawaiiaanse stranden, over de prairies van Southwest Texas tot in de Honky Tonks van Oklahoma. – HCH