Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

CLAYHUNTERS ZORGEN VOOR MOOIE DRIEDAAGSE TUSSEN HAUTHEM EN MELDERT

HOEGAARDEN – De Clayhunters uit Meldert organiseerden al voor de 12 de maal een kleiduifschieting, steeds rond Meldert. Er wordt soms van locatie gewisseld, naargelang de gewassen die op het veld staan. Het kleiduifweekend werd ingezet met een barbecue waar wel 180 personen aan deelnamen. Voor de schieting kwam er op beide dagen zeker 500 schutters.

Voorzitter Peter Wits: “We organiseren altijd onze kleiduifschieting voor een goed doel, dit jaar voor het Therapeutisch Centrum Paardrijden uit Attenhoven. We zijn nog altijd de enige kleiduifschieting in Vlaams-Brabant. Het is een beetje zoals bij motorcross. Ze willen dergelijke organisaties beperken vanuit de overheid”.

Bij de Clayhunters uit Meldert

“Onze schutters komen uit heel het land, van aan de kust tot diep in Wallonië. Onze schutters gaan oefenen in Noorderwijk, Tir der Kempen, achter Aarschot en ook in Château de Chérimont in Andenne.”

Het was een hele organisatie in Hauthem aan de Waversesteenweg, met vijf jachtparcours, twee trapstanden, één oefenput en twee initiatiestanden. Daar mochten mensen die nog nooit geschoten hadden hun talenten ontdekken. – HCH