Ga naar de inhoud

CHINEZEN ONTDEKKEN HOEGAARDEN : FILMPLOEG STRIJKT NEER AAN PARADIJSHOEVE

HOEGAARDEN – Journalist Chris Michel meldt dat er weer onverwacht bezoek in Hoegaarden kwam.  Maandag  kwamen een paar Chinese vrouwen onverwacht vragen of ze in de Paradijshoeve mochten filmen. “ Ik begreep niet goed wat de bedoeling was, want hun Engels was niet zo duidelijk. In de namiddag keerden ze terug om hen de mooiste plekken van Hoegaarden aan te duiden op GPS, aldus Chris.” Uiteindelijk was dat de voorbode van een filmploeg.

“Ik wou hen doorsturen naar de gemeente en de toeristische dienst. Maar daar hadden de dames blijkbaar geen tijd voor. Dinsdag streken ze hier dan neer met een gigantische cameraploeg uit Peking aangevuld met specialisten uit Londen.”

De filmploeg aan de Paradijshoeve

“ Pas nu werd me duidelijk dat het gaat om een promotiefilm voor China om duidelijk te maken dat Hoegaarden niet alleen een biermerknaam is maar ook een mooi, historisch, puur dorp. Dat doen ze aan de hand van een Chinese toerist (met fototoestelletje) die ons prachtige dorp ontdekt. Het zal getoond worden aan een markt van bijna 1,5 miljard mensen. Ik denk dat we in de toekomst wat Chinezen gaan mogen verwachten in ons geliefde dorp”, aldus Chris Michel.

De meeste filmopnames gebeuren op dinsdag, maar ook woensdag gaan ze nog filmen in de brouwerij en op verschillende plaatsen in het dorp. – HCH