Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

CC DE KRUISBOOG MET 52 AVONDVOORSTELLINGEN EN 13 FAMILIEVOORSTELLINGEN

TIENEN – Het nieuwe theaterseizoen van CC De Kruisboog is bekend. Het aanbod bestaat uit 52 avond- en 13 familievoorstellingen. Daarnaast is er een uitgebreide schoolprogrammatie en een recent filmaanbod. Vanaf dit seizoen kunnen theaterbezoekers ook inschrijven op de maandelijkse nieuwsbrief van het cultuurcentrum. Schrijf hier in om op de hoogte te blijven van de programmatie.

Dit seizoen belooft een onvergetelijke reis te worden. Van meeslepende drama’s tot hilarische komedies, van betoverende familievoorstellingen tot beklijvende muzikale optredens, er is voor elk wat wils.

CC De Kruisboog © stad Tienen

CC De Kruisboog heeft enkele grote namen kunnen strikken in alle categorieën. Kom o.a. genieten van muziek van Tourist LeMC, Het Zesde Metaal en Arsenal. Voor de gulle lach wordt er gerekend op comedians als Arnout Van Den Bossche, Amelie Albrecht, Yannick Noben en nog vele anderen.

Op theatervlak is het nu al uitkijken naar o.a. ‘De Idealist’ met Bart Hollanders, ‘Overal zit mens, een moordfantasie’ met Tom Van Dyck en 3 klassiekers van Loge10. Ook de kleinste theaterliefhebbers en hun (groot)ouders zijn welkom voor maar liefst 13 familievoorstellingen met als absolute aanraders ‘Maan’ van het WOLK en ‘pICcOLo’ van Sprookjes enzo.

 Fleur van Groningen (Voelen zonder Filter) en Jef Willem & Nicolas Overmeire (Onbespreekbaar) brengen lezingen rond actuele thema’s. Vergeet ook de filmvoorstellingen niet. O.a. ‘Het Smelt’, ‘Poor Things’ en ‘Wonka’ worden op groot scherm vertoond in de theaterzaal aan spotprijzen. De films worden gekozen uit het meest recente aanbod.

Dit jaar wordt er ook geëxperimenteerd met bijvoorbeeld een theaterfietstocht ‘Doe niet zo sapiens’ van Het Laatste Bedrijf en de Mannschaft waar het publiek telkens per fiets naar de volgende speelplek verhuist. Muziekliefhebbers kunnen genieten van een intiem staand clubconcert van Kids with Buns in de polyvalente theaterzaal.

Omdat het voor bewoners van woonzorgcentra of senioren in het algemeen niet altijd evident is om ’s avonds een voorstelling bij te wonen, kunnen ze voor bepaalde schoolvoorstellingen een ticket boeken aan de democratische prijs van 10 euro. Het cultuurcentrum zet dit seizoen ook opnieuw in op matinéevoorstellingen van Hugo Sigal en Evergreen Machine met o.a. Gert Bettens van K’s Choice in de bezetting. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. – HCH