Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

CARNAVALKERMIS EN STOET VAN DE RIDDERS VAN BRUNENGERUZ

TIENEN – Van zaterdag 10 februari tot en met zondag 18 februari palmt de carnavalkermis de Grote Markt van Tienen in met tal van attracties. De aftrap wordt op zaterdag 10 februari ’24 gegeven met de carnavalstoet. Deze vertrekt om 14.30 uur. Die dag is er van 10 tot 18 uur extra gratis parkeergelegenheid op de speelplaats van VIA Sint-Jozef aan de Waaibergstraat.

Op zaterdag 10 februari van 14.30 uur tot 18.30 uur trekt de carnavalstoet van de Ridders van Brunengeruz door het centrum van  Tienen. Het volledige parcours wordt parkeervrij gemaakt vanaf 11 uur en verkeersvrij vanaf 12 uur tot het einde van de stoet.

Lees verder onder de foto’s

Tijdens een carnavalstoet in Tienen
Carnavalkermis

Het parcours loopt langs de volgende straten: Leuvenselaan – Leuvensestraat – Grote Markt – Gilainstraat – Kalkmarkt – Nieuwstraat – Hennemarkt – Beauduinstraat – Kapucijnenplein – Kapelstraat – O.L.V.-Broedersstraat – Nieuwstraat – Kalkmarkt – Gilainstraat- Grote Markt – Leuvensestraat.

VERPLAATSING MARKTEN DOOR KERMIS

Naar aanleiding van de carnavalkermis op de Grote Markt worden de wekelijkse dinsdag- en vrijdagmarkt van vrijdag 9 tot en met vrijdag 16 februari van de Grote Markt verplaatst het Sint- Jorisplein.

De carnavalkermis blijft een hele week op de Grote Markt. Op maandag 12 februari is er van 16 tot 17uur een prikkelarm moment. Op woensdag 14 februari is het Valentijn en wordt er een Valentijnsverrassing op de kermis voorzien. Vrijdag 16 februari  is het Kids day met kinderanimatie van 15 tot 18 uur. – HCH