Ga naar de inhoud

CAMPAGNE 11.11.11. WORDT AFGETRAPT MET FUIF IN HOEGAARDEN EN INFOAVOND IN TIENEN

HOEGAARDEN / TIENEN – In het voorjaar is er een oproep geweest gedaan om mee na te denken over de toekomst van 11.11.11 Hoegaarden. Omwille van weinig animo en input, is er beslist dat er dit jaar enkel een infofolder gebust wordt met een oproep tot storten. Vorig jaar werd op die manier 4713,22 euro ingezameld. Noteer alvast de 11.11.11. – fuif in ’t Paenhuys op zaterdag 28 oktober.

© 11.11.11.

Hoe kan je de 11.11.11-campagne in Hoegaarden: ondersteunen? Er worden nog vrijwilligers gezocht om te bussen. Steun 11.11.11 in Hoegaarden via een online gift. De QR-code vind je zowel op de  actiepagina als op de brief in je bus. Voor giften vanaf 40 euro krijg je volgend jaar automatisch een fiscaal attest. Kom op 28 oktober naar de 11.11.11 fuif in JH Paenhuys, of deel deze link.

TIENEN

Voor andere 11.11.11-activiteiten kan je terecht in Tienen. Op donderdag 26 oktober om 20 uur is er in de bib Tienen een infoavond: ‘Klimaatrechtvaardigheid, wat kunnen we er aan doen?’ Met Kiki Berkers, klimaat- en grondstoffenspecialiste van 11.11.11. Info via deze link.

Op zaterdag 11 november van 8 tot 11 uur is er in de VIA-school aan de Waaiberg 5 een ontbijtbuffet. Meer info hier. Op vrijdag 8 december is er in Pand 10 aan het station om 20 uur  de klimaatfilm “The Great Green Wall”. Meer info hier.

KLIMAATONRECHT

De klimaatcrisis treft niet iedereen gelijk. Integendeel. De grootste gevolgen treffen vooral de mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn. In Bangladesh verdwijnen volledige vissersdorpen in de stijgende zee. In Zambia leidt droogte tot extreme hongersnood. In Brazilië worden gemeenschappen en ecosystemen vernietigd door bosbranden. Maar klimaatonrecht is geen ver-van-ons-bed-show: ook bij overstromingen in België delen kwetsbare mensen het hardst in de klappen. Dat is onrechtvaardig. 

Daarom voert 11.11.11. samen de strijd tegen klimaatonrecht.  Zij aan zij met diegenen die het hardst getroffen worden. Met klimaat- en burgeractivisten, gemeenschappen en het middenveld die actie ondernemen. Met moedige politici en geëngageerde ondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen. Met organisaties van over de hele wereld. Met de kennis van wetenschappers. – HCH