Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

CAMERANETWERK VOOR VEILIGHEID STAD: VEERTIEN CAMERA’S OP GROTE MARKT

TIENEN – De stad Tienen heeft vorig jaar flink geïnvesteerd in de veiligheid. Naast de aankoop van een verplaatsbare camera in de strijd tegen sluikstort, werd op de Grote Markt een cameranetwerk geïnstalleerd. Beide maatregelen bewezen al vaak hun nut, zodat nieuwe investeringen niet uitblijven. Zo voorziet de stad in 2024 een tweede verplaatsbare camera, camerabewaking in het nieuwe skatepark en de vernieuwing van de bewakingscamera’s in het Bergéstadion. Ook de inzet van buurtpreventienetwerken zijn een meerwaarde ter voorkoming van inbraken.

De camera’s op en rond de Grote Markt zijn in dienst sinds 17 juli ’23, maar bewezen al meerdere keren hun meerwaarde

De Grote Markt © stad Tienen

De camerabeelden van de veertien camera’s zorgen voor een globaal zicht op de Grote Markt en de onmiddellijke omgeving en kunnen zowel live als uitgesteld bekeken worden door de lokale politie. De politie kon erop terugvallen bij verkeersongevallen met vluchtmisdrijf, een vechtpartij en de verdwijning van een minderjarige.

“Dit jaar wordt het cameranetwerk uitgebreid”, vertelt burgemeester Katrien Partyka. “Zo wordt er camerabewaking voorzien op het nieuwe skatepark in het sportcentrum Houtemveld. Ook in het Bergéstadion wordt het camerabewakingssysteem vernieuwd. In een latere fase kunnen nog andere locaties aan bod komen zoals de Veemarkt, de Leuvensestraat en de hoek van de Oude Vestenstraat met de Gilainstraat.” – HCH