Ga naar de inhoud

BUITENSPEELDAG MET SPRINGKASTELEN IN ALLE DEELGEMEENTEN

HOEGAARDEN – Op woensdag 17 april is er weer buitenspeeldag. De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid en op woensdag 17 april wordt die voor de 17de keer georganiseerd. Naast Nickelodeon promoten ook Ketnet en VTMKZOOM die dag het buitenspelen. Op die dag staken de drie zenders tussen 13 en 17uur hun programma’s en gaan de schermen helemaal op zwart. Hopelijk gaan alle kinderen dan buiten spelen. In Hoegaarden centrum en alle deelgemeenten staan springkastelen.

In Hoegaarden worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd in elke deelgemeente. In Hoegaarden centrum, aan de Kloosterstraat 29, op het buitenterrein van Ferm is er kinderopvang met springkasteel, hindernissenparcours, fietsjes, …

Tijdens een buitenspeeldag

In Hoxem aan de Sint-Jansstraat 39 A, voor het ontmoetingscentrum staat een springkasteel, en wordt er gespeeld met hoepels en stoepkrijt. In Meldert op het terrein van de KLJ, aan de Sint-Ermelindisstraat 21 A, staat een springkasteel en is er spelmateriaal voorhanden. In Outgaarden aan de Kerkstraat staat in de Pastorietuin, achter de kerk een springkasteel.

Deze namiddag is voorbehouden voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. – HCH