Ga naar de inhoud

BRUNO BUTENEERS MET NIEUWE AVONTURENROMAN : NACHTHEKSEN

REGIO – De combinatie van spanning, geschiedenis en verbeelding komt tot leven in de nieuwe avonturenroman Nachtheksen van Bruno Buteneers  uit Neerhespe. Opnieuw schreef hij een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in het turbulente tijdperk van 1937. Het boek onthult het aangrijpende verhaal van drie bijzondere vrouwen, Elza, Irene en Marie, die elkaar onverwacht leren kennen in een wereld die wordt gedomineerd door genderongelijkheid en politieke onrust.

Terwijl Duitsland zich bewapent en de schaduw van de Tweede Wereldoorlog zich verspreidt, worden deze vrouwen geconfronteerd met een keuze die de loop van de geschiedenis kan veranderen.

Roger en Bruno met de aquarel

Dit is de vierde avonturenroman van Bruno Buteneers. De Linterse auteur heeft zich vooraf duidelijk goed geïnformeerd.. Bruno brengt de lezers in contact met een intrigerende mix van geschiedenis en fictie.

 ‘De kiem van mijn verhaal ligt bij een eenheid van de luchtmacht van de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nachtheksen verwijst naar die opmerkelijke eenheid van moedige vrouwelijke piloten. Ze werden bekend vanwege hun onverschrokkenheid en vastberadenheid. Met dat idee ging ik aan de slag. Maar mijn verhaal speelt zich enkele jaren voor de oorlog af. De Duitsers experimenteren met de allereerste raket en bij ons zoeken enkele verontruste mensen een manier om hen af te schrikken. Maar daar zijn ze eigenlijk wat onbeholpen in en te naïef. Ze smeden een plan dat gedoemd lijkt om te mislukken,’ aldus Bruno.

Als herinnering aan het schrijfproces liet Bruno door Roger Fouquet uit Kessel-lo,  een aquarelschilderij maken van zijn drie hoofdpersonages. Roger is dan ook geen onbekende in de schilder- en aquarelwereld – HCH

Op het einde van het verhaal vind je een QR-code die naar deze prachtige aquarel leidt. Nachtheksen – ISBN: 9789464770490- Paperback – 200 blz. – Uitgeverij: Dunfy – 20 euro.  Te koop via www.dunfy.be/shop