Ga naar de inhoud

BRIENE EN FLORE KIJKEN UIT NAAR HET WERELDKAMPIOENSCHAP

HOEGAARDEN – Bij de kampioenenviering in het gemeentehuis werden Briene Borgugnons en Flore Voets gehuldigd omdat ze Belgisch kampioen synchroon trampolinespringen A 11/14 werden. Maar het wordt voor de meisjes toch vooral uitkijken naar het wereldkampioenschap in Birmingham in november van dit jaar.

 Reeds 5 jaar trainen Briene Borgugnons (12j) en Flore Voets (11j), beiden fiere Hoegaardiers, bij Turn Around Bierbeek voor de sport trampoline. Op 27 mei 2023 werden ze samen Belgisch kampioen in de discipline “synchroon” in Brugge. Nu zijn Briene en Flore geselecteerd voor het WAGC, het wereldkampioenschap voor de jeugd,  in het trampolinespringen synchroon.

Briene en Flore worden gehuldigd voor hun Belgische titel

De gymfederatie GYMFED had een limiet opgelegd om naar het WAGC (wereldkampioenschap trampoline voor jeugd) in Birmingham, van 9 tot 19 november,  te mogen gaan.  Als enig Belgisch duo in hun leeftijdscategorie behaalden ze deze. Om dit te bereiken trainen de meisjes al 5 jaar 5x/week bij TurnAround Bierbeek. Briene en Flore komen normaal in actie op 16 en 18 november. – HCH