Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

BOEK ‘VAN ALLE KANTEN TIENEN’ VOORGESTELD IN DE SINT-GERMANUSKERK

TIENEN – Op vrijdag 7 juni werd in de Sint-Germanuskerk van Tienen het nieuwe boek ‘Van alle kanten Tienen’ voorgesteld. De auteurs van dit boek zijn Staf Thomas, Rik Poulman en Anne Somers. De fotografie is van Merel Libersens. In dit boek wordt Groot-Tienen voorgesteld met de bedoeling dat de lezer de historische binnenstad en omgeving zelf eens gaat verkennen. De uitgave van het boek en de voorstelling werden door Kiwanis Tienen Hageland gerealiseerd. Het werd een luxueus fotoboek waarbij heden en verleden in elkaar lopen.

Presentator van dienst was Luc Lambrechts. “Het is fijn dat we dit boek kunnen voorstellen in de Sint-Germanuskerk. Dit boek wil Tienen promoten, en deze kerk is een pareltje in Tienen”, aldus Luc.

De auteurs en de voorzitter van Kiwanis

Wim Bergé, voorzitter van Kiwanis Tienen Hageland: “Rik Poulman sprak mij aan over dit project en ik heb het aan het bestuur voorgelegd. Het was al van 2006 geleden dat Kiwanis nog uitpakte met zo’n groot cultureel project. Dit boek paste perfect bij ons. De stad en de deelgemeenten promoten.”

Luc Lambrechts las reisverhalen en verslagen over Tienen voor uit de 16 de, 17 de en 18 de eeuw, maar ook over het Tienen van vandaag. Staf Thomas sprak in naam van de auteurs: “Het is een boek dat bijeengeschreven werd door auteurs die zich nauw verbonden voelen. We hebben ook de namen van de auteurs niet onder hun bijdragen gezet. Rik werkte voornamelijk rond tradities en evenementen, Anne deed vooral de randgemeenten en ik nam vooral de monumentale gebouwen van de stad voor mijn rekening. Maar nogmaals de bijdragen liepen door elkaar, en we hebben 36 topics geselecteerd.”

De boekpresentatie werd opgeluisterd door het gitaarensemble Four Times a Lady’, een kwartet van professionele gitaristes. Daarna werd afgesloten met een receptie.- HCH