Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

BIB IS KLAAR VOOR DE POËZIEWEEK: GEDICHTEN VAN DANNY REGA IN DE KIJKER

HOEGAARDEN – Van donderdag 25 januari tot woensdag 31 januari 2024 vieren we in Vlaanderen en Nederland de twaalfde Poëzieweek.  Ook de bibliotheek van Hoegaarden zet gedurende deze week poëzie extra in de kijker. Op 25 januari is het gedichtendag. In Hoegaarden komen aan de ramen van de bibliotheek de gedichten over de Hoegaardse deelgemeenten Hoksem, Meldert, Outgaarden en Hoegaarden zelf van dichter Danny Rega, samen met illustraties van Magda Cizcek.

Danny Rega behaalde verschillende literaire prijzen en werd ook nog Hagelanddichter. “In Hoegaarden hebben we hem geadopteerd als dorpsdichter, met vooral zijn gedichten over de Hoegaardse deelgemeenten”. Mooi dat het thema van de week ‘Thuis’ is. Daar passen die gedichten perfect in”, aldus schepen Marleen Lefevre.

Klaar om de gedichten op te hangen

Magda Ciszek die een plastische kunstenares is, verzorgde de grafische vormgeving van de gedichten, die aan de ramen van de bibliotheek komen, en misschien wat langer dan de poëzieweek zullen blijven hangen. Magda maakte illustraties bij de gedichten van Danny Rega, zoals de haan en de hen boven op de kerk van Hoksem, de toren van de kerk van Outgaarden met de leeuwerik, of nog de Carolushoeve in Babelom.

“Nog in de bibliotheek zullen we de poëziecollectie in de kijker plaatsen, zowel voor de jeugd als voor de leerkrachten. Er komt zeker ook een poëziehoekje voor volwassenen”, aldus bibliothecaris Nina Bossaer. Meer info hier. – HCH

Gedicht Hoksem