Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

BEZOEK DE FOTOTENTOONSTELLING EN BEKIJK DE PROMOFILM VAN DE PAARDENPROCESSIE IN HAKENDOVER

HAKENDOVER – Dit weekend wordt in Hakendover een feestelijke editie van Hakendoverwijn gevierd. In de kerk van de Goddelijke Zaligmaker kan je een fototentoonstelling over de paardenprocessie van fotoclub Reflex bezoeken. Het Processiecomité lanceert er ook een nieuwe videofilm over de processie die met de steun van de stad Tienen en de provincie Vlaams-Brabant gerealiseerd werd. De tentoonstelling is gratis toegankelijk op zaterdag 20 januari van 14 tot 18 uur en op zondag 21 januari van 11 tot 18 uur. 

Bekijk hier de promofilm

De fototentoonstelling © stad Tienen

Op zondag 21 januari viert Hakendover de voltooiing van de kerk, ook wel bekend in de volksmond als Hakendoverwijn. Dit jaar belooft een extra feestelijke editie te worden. Vorig jaar waren vijf getalenteerde fotografen van fotoclub Reflex aanwezig om de paardenprocessie op beeld vast te leggen. De resultaten van hun werk zijn het hele weekend lang in de kerk van Hakendover te bewonderen.

Sinds 2022 is de paardenprocessie opgenomen in de Vlaamse inventaris voor het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Met de steun van de stad Tienen en LEADER-werking Hageland heeft het Processiecomité een promotiefilm geproduceerd over dit uniek stukje cultureel erfgoed. Ook deze videofilm kan in de kerk bekeken worden.  – HCH