Ga naar de inhoud

BENEFIET VOOR DIERENASIEL LEVERDE 7670 EURO OP: ADOPT DON’T SHOP ! IS DE BOODSCHAP

TIENEN – Voor het zesde jaar op rij organiseerden Dominique Wilmots, Bart Thomas en Patricia Hoylaerts een succesvolle benefiet ten voordele van het Dierenasiel van Tienen. Deze jaarlijkse actie betrof de verkoop van steunkaartjes aan 5 euro waarbij men leuke prijzen kon winnen. Al deze prijzen werden geschonken door lokale handelaars.

Bart: “Dankzij de ongelooflijke inzet van heel wat dierenliefhebbers, hebben we maar liefst 7670 euro weten in te zamelen. Deze mooie som geld is van grote waarde voor het dierenasiel van Tienen, dat op dit moment volledig volzet is.”

De organisatoren van de benefiet

“ Het belang van een goed functionerend dierenasiel in onze stad kan niet worden overschat. Met onze benefiet willen wij er dan ook mee voor zorgen dat de dieren in de beste omstandigheden kunnen opgevangen worden en de best mogelijke verzorging krijgen.”

“Wij willen iedereen die heeft mee geholpen van harte bedanken. De mensen die kaartjes hebben gekocht, de lokale handelaars die prijzen hebben geschonken en iedereen die zich heeft ingespannen om mee kaartjes te verkopen”, aldus Dominique.

Het is ook mooi om te zien hoe onze actie mensen verbindt en aanzet om zelf initiatieven op te starten, zoals Patricia aanhaalt: “Zo hadden we dit jaar voor het eerst een standje op de braderij in Tienen tijdens de jaarlijkse Kweikersdag. Een standje dat werd bemand door mezelf en mensen die zichzelf spontaan hebben aangeboden om mee te helpen. Onze groep breidt uit en het is leuk om iets te kunnen betekenen voor de honden en katten die hun gouden mandje nog niet hebben gevonden.”

Met deze actie willen Dominique, Bart en Patricia niet alleen geld inzamelen maar willen ze ook het dierenasiel in de kijker zetten. Deze vrijwilligers leveren fantastisch werk en wanneer mensen een hond of kat willen aanschaffen, zou de eerste reflex moeten zijn om eens een kijkje te nemen bij onze dierenasielen. De dierenasielen zitten op dit moment overvol. De boodschap is dus: “Adopt, Don’t Shop!” – HCH