Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

BEIAARDZOMER: LIVE OP GROOT SCHERM IN APOSTELENHOF

TIENEN – In juli en augustus wordt er elke woensdag om 20 uur een bijzonder beiaardconcert gespeeld op de unieke stadsbeiaard in de Sint-Germanustoren. Er wordt een divers programma aangeboden. Stadsbeiaardier Luc Rombouts voert ons tijdens zijn vier concerten mee naar devier windstreken. Voor het eerst zullen bepaalde concerten live te volgen zijn op   groot scherm in het Apostelenhof, aan de Veemarkt, o. a. op 14 en 21 augustus en tijdens het optreden van The Bells’ Angels op 28 augustus. Er zijn ook bezoeken aan de toren gepland.

De Sint-Germanustoren met de beiaard

De stad Tienen kocht 300 jaar geleden een beiaard aan bij Antwerpenaar Willem Witlockx. De stad Tienen heeft een eigen stadsbeiaardier. Luc Rombouts is naast beiaardier in Tienen ook universiteitsbeiaardier van Leuven en beiaardier van de Abdij van Park in Leuven

Woensdag 17 juli kan je komen luisteren naar Wesley Arai uit de Verenigde Staten. Wesley Arai is beiaardier aan de University of California in Santa Barbara. In Tienen zal hij zowel oorspronkelijk beiaardwerk als film- en theatermuziek spelen

Op woensdag 24 juli zit Wim Van den Broeck aan de beiaard. Wim start zijn concert met mooi barokwerk van Michel Corrette en Alessandro Scarlatti. Verder een selectie van werk van Ennio Morricone.

Woensdag 31 juli kiest Tijl Stynen voor een Amerikaans programma, met onder meer werk van George Gerschwin en Leonard Bernstein.

LUC ROMBOUTS

Op 7 augustus is het de beurt aan Luc Rombouts. Die avond speelt hij muziek uit het Oosten.Verwacht je aan klanken van onder meer kunstmuziek uit het oude Rusland van o.a. Rachmaninoff, volksmuziek uit o.a. Korea, Japan en Polen en hits uit de Filipijnen en Turkije. 

Op 14 augustus laat Luc Rombouts muziek uit het Zuiden horen. Hij kiest voor muziek uit het oude Italië, Spaanse hartstocht, operastukken van Verdi en Bizet en nog enkele hits uit het zuiden zoals ‘O sole mio’.

Op 21 augustus komt muziek uit het Westen aan bod, wanneer Luc Rombouts onder meer jazzy klanken  in een klassiek jasje speelt, inspiratie put uit films en musicals, hits uit de Verenigde Staten.

De afsluiter van de beiaardzomer op 28 augustus is voor ‘The Bells’ Angels’ (Twan Bearda en Luc Rombouts vierhandig). Naar goede gewoonte speelt het vierhandig duo een gedurfd programma.

 Op 7, 14 en 21 augustus om 18.30 uur kan de beiaardtoren van de Sint-Germanuskerk onder begeleiding van de Tiense Gidsenbond bezocht worden. Maak gebruik van deze unieke kans om Tienen vanuit de hoogte te bewonderen. Inschrijven hier. – HCH