Ga naar de inhoud

BC OP DE BRUG KAMPIOEN 30 JAAR GELEDEN

HOEGAARDEN – Op dit ogenblik is er geen golfbiljartclub meer in Café Op de Brug bij Anita en Michel, maar 30 jaar geleden, in april 1994 werd biljartclub Op de Brug kampioen in eerste afdeling A van het golfbiljartverbond van Tienen. Op de foto: Theo Reniers, Wilfried Uyttebroeck, Johan en Willy Herroelen, François Loddewijckx en Jos Cauwberghs. Golfbiljart was toen nog zeer succesvol. Thans is de enige overblijvende biljartclub in Hoegaarden Hand in Hand Meldert bij Café Odette, alles samen toch de meest succesvolle biljartclub uit de regio.

De kampioenenploeg van BC Op de Brug

Het golfbiljart, nieuw model begon in de mode te raken op het einde van de zestiger jaren van de vorige eeuw. In de jaren 66-67 rezen de golfbiljarts, toen meestal merk Horemans, overal uit de grond in het Tiense. De dominerende biljartploeg die eerste jaren was Onder Ons Outgaarden. OO speelde in café “Kreugnel”, bij David. Ze speelden meerdere jaren na mekaar kampioen in eerste afdeling. Outgaarden hoorde toen echter nog niet bij Hoegaarden, net als Meldert.

In Hoegaarden waren, de Sportvrienden, afgekort SPV de eersten. Ze speelden in café bij Frans ‘Selleke’ Michel. Achteraf rezen er nog heel wat clubs uit de grond: de Pax, het Volkshuis, het Paenhuys, de Cerkel, Op de Brug, en het museum. Selleke, de Pax, de Cerkel en het Volkshuis zijn ondertussen al lang gesloten. In Hoxem was er dan nog biljart in café de Sportwereld, toen nog in Kumtich. Dat gedeelte van Hoxem kwam ook pas bij Hoegaarden in 1977. – HCH