Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

ASTER VRANCKX BIJ DE RODE DUIVELS: EK OP GROOT SCHERM

HOEGAARDEN – Op maandag 17 juni om 18 uur start voor de Rode Duivels het EK in Frankfurt, tegen Slovakije. Wie wil kan deze wedstrijd op groot scherm gaan volgen op het Gemeenteplein, een samenwerking tussen Den Venetiaen en SC Out-Hoegaarden. En bij die Rode Duivels zit er een voormalig speler van SC Out-Hoegaarden, namelijk Aster Vranckx.

Aster Vranckx groeide op in Kortenberg . Hij begon op zijn achtste met voetballen. Eerst bij SC Out-Hoegaarden waar hij twee jaar speelde (2008-2010), bij de U8 en U9.  Men herinnert zich daar nog het grote aantal doelpunten die hij maakte in één van zijn eerste wedstrijden.

Aster Vranckx © SC Out-Hoegaarden

Daarna ging hij naar KVK Tienen en vervolgens naar Woluwe-Zaventem, een toenmalige tweedeklasser met een jeugdopleiding die samenwerkt met Anderlecht. Hij werd in 2016 opgenomen in de jeugdopleiding van KV Mechelen. In 2021 vertrok hij naar het Duitse Wolfsburg die hem in 2022 verhuurde aan AC Milaan. In 2023 debuteerde hij bij de Rode Duivels. Ondertussen keerde hij weer naar het Duitse Wolfsburg.

Aster Vranckx is 21 jaar oud en is een centrale middenvelder. Hij speelde dit seizoen 26 wedstrijden in de Bundesliga. – -HCH