Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

ARMISTIS GEZELSCHAP GEEFT AFTRAP 30 STE ARMISTIS: NI AL WA BLÉNGKT ÉS GAAD

HOEGAARDEN – Vorig jaar werd met groot succes het Armistisconcert ’30 Jower Waanzin’ driemaal opgevoerd in het Paenhuys. Dit jaar bestaat het Armistisconcert 30 jaar. Wordt dat de nieuwe titel? Alleszins er komt een nieuw Armistis Konsààr aan op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november. Het zal zaak zijn om tijdig kaarten te bestellen, want dit jaar was alles al weken voor de opvoeringen uitverkocht. Elke dag zijn er zo’n 125 plaatsen voorhanden, want sommigen blijven in de Smidse.. Ook de zondagopvoering is dit jaar geen probleem, want de dag erna kan iedereen uitslapen op 11 november.

Het was feest in het lokaal van de Wijngilde in ’t Paenhuys. Het lokaal was stampensvol voor het etentje, maar gelukkig waren er een paar medewerkers  op vakantie. Anders had niet iedereen erin gekund. Want voor de drie dagen Armistis zijn er toch zeker een 70-tal medewerkers, muzikanten en theatergezelschap inbegrepen.

Scenarioschrijver en drijvende kracht Luc Vandeplas: “Het werd een schitterende voorstelling, maar we zijn ook bedroefd dat we vorig jaar twee medewerkers verloren: Danny Biscompte en Lucia Dotremont. We gaan dit jaar de 30 ste Armistis opvoeren, ondanks het feit dat we allen steeds een jaartje ouder worden. We zullen dit jaar vermoedelijk wat vroeger beginnen met de opname van de filmpjes”. Elk jaar worden er tussen de 8 en de 10 films opgenomen, dikwijls pas na de zomervakantie tot in oktober.

Luc kon ook een nieuwe song van de Totale Waanzin voorstellen: ‘Ni al wa bléngkt és gaad’. Uiteraard werd dit nummer ter plaatse gezongen, met ditmaal Hugo Tritsmans aan de zang. Niet toevallig omdat hij en Marleen 45 jaar getrouwd zijn. – HCH