Ga naar de inhoud

ANIMAL RESCUE MOET ONTSNAPTE ‘HUISDIEREN’ VANGEN

HOEGAARDEN / ZOUTLEEUW /LANDEN – “Enkele dagen geleden waren we bijna een volledige dag in de weer met enkel ontsnapte ‘huis’ dieren te vangen. Zo werd in Hoegaarden een ontsnapte emoe aangetroffen. De eigenaar was reeds ter plaatse bij aankomst van de politie. Maar na wat rollebollen met de emoe en de nodige verwondingen werd onze bijstand toch gevraagd. We konden de emoe in de combi vervoeren naar zijn weide net om de hoek. Dit was de snelste en efficiëntste manier gezien wij rechtstreeks van een andere oproep kwamen en dus geen trailer bij hadden.. Eens terug veilig op de wei kwamen zijn vrienden meteen aan zijn oren trekken omdat hij opstap gegaan was zonder hen”, aldus Animal Rescue Service vzw.

De ontsnapte emoe en de ontsnapte koeien © Animal Rescue Service vzw

“Nog geen half uur later richting Zoutleeuw voor een 6 tal loslopende koeien.. Al snel werden ze gevonden maar daar hadden ze duidelijk geen zin in.. Ze besloten de mais en erna de bossen in te trekken en een zoektocht leverde helaas niets meer op.. Via de politie werd mogelijke de eigenaar gevonden”

“Tijdens die zoektocht vonden we helaas een pas aangereden bunzing . Deze namen we mee voor onderzoek van het Instituut Natuur en Bos Onderzoek. In Overijse werd dan weer een jong everzwijn aangetroffen dat niet ok was.. Vermoedelijk was het jong zwaar onderkoeld.. Want eens in onze transportkist in de wagen werd hij al weer wat actiever.”

“In Landen moesten we een kerkuil gaan ophalen die rondhuppelde met een zware vleugel breuk.. Gelukkig werd hij door vrijwilligster Evy snel gevonden en gevangen.. Hij werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum voor verder medisch nazicht”.

“Van de politie van Sint-truiden kregen we dan weer de vraag om een gedumpte rat op te halen. Op de cicindriaparking werd toevallig door een wandelaar een kooi aangetroffen met een tamme rat in. De wandelaar ging zijn hond nog eens uitlaten en kwam zo op het diertje uit. Hij verwittigde meteen de lokale politie die ons eveneens meteen verwittigden. “

“Gisteren haalden we in Brussel nog een aangereden Nijlgans op.. En op vraag van Politiezone Hageland gingen we een ree uit een tuin vangen in Tielt-Winge.  Normaal word een ree meteen weer vrijgelaten.. Echter was dit hier totaal geen optie gezien we de reebok zo konden oprapen. De reebok bleek blind te zijn. Beide dieren ging ook richting Natuurhulpcentrum voor verdere verzorging”, aldus Animal Rescue. – HCH

 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email