Ga naar de inhoud

ALEXIANEN TIENEN TONEN NIEUWE AFDELING JEUGDPSYCHIATRIE TIJDENS OPEN GEESTDAG 

TIENEN – De Alexianen Zorggroep Tienen neemt deel aan de eerste editie van de Open Geestdagen, een initiatief van TeGek!? en Zorgnet-Icuro. Voor het eerst zetten tal van geestelijke gezondheidszorgorganisaties de deuren wijd open in Vlaanderen. De Alexianen Zorggroep Tienen neemt op zondag 8 oktober deel met het psychiatrisch ziekenhuis Alexianen Tienen en Hestia.

Elk jaar vindt van 1 tot 10 oktober de ‘10-daagse van de geestelijke gezondheid’ plaats, een periode waarin organisaties en gemeentes extra aandacht vragen voor psychische gezondheid.

Alexianen Tienen

Dit jaar namen Zorgnet-Icuro en TeGek!? het initiatief om de Open Geestdagen te lanceren, een weekend waarop organisaties een inkijk geven in hun werking, en een mooie afsluiter van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid.

NIEUWBOUW

In Tienen geven het psychiatrisch ziekenhuis en Hestia een unieke inkijk achter de muren van de geestelijke gezondheidszorg op zondag 8 oktober, tussen 10  en 16 uur. De verschillende afdelingen organiseren infosessies en rondleidingen, die vrij te bezoeken zijn. Daarnaast kan je in het ziekenhuis ook terecht voor lezingen door interne experts, workshops waarin bezoekers op een laagdrempelige manier zorg leren dragen voor hun mentale gezondheid en getuigenissen van ex-patiënten. Liefhebbers kunnen zondag ook diverse kunstexpo’s bewonderen, waaronder enkele nieuwe tentoonstellingen die van start gaan.

De primeur tijdens de opendeurdag wordt de nieuwbouw van de afdeling jeugdpsychiatrie: het brede publiek kan een kijkje nemen in het gloednieuwe, moderne gebouw waar vanaf midden oktober patiënten terecht kunnen in twee verschillende behandelprogramma’s, gericht op adolescenten vanaf 14 jaar, met psychiatrische, psychologische en socio-emotionele moeilijkheden. Die nieuwe huisvesting biedt een gepast antwoord op de toenemende zorgvraag bij jongeren. HCH