Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

AL BIJNA 25 JAAR TIENEN TOEGANKELIJK AAN HET MAKEN

TIENEN – De algemene cultuurprijs ging dit jaar naar Toegankelijk Tienen, een vereniging die al 25 jaar ijvert voor het toegankelijker maken van de stad voor mensen met een beperking.  Op donderdag 21 december van 16 tot 18 uur, volgt nog een hoogdag voor de organisatie. Want dan kunnen mensen met een beperking onbeperkt schaatsen op de Grote Markt.

Toegankelijk Tienen werd verkozen door de leden van de cultuurraad uit vier nominaties. De andere genomineerden waren Bogoti, een vzw die regionale reportages brengt, de Landelijke Gilde Kumtich die al 120 jaar bestaat, en de Vrienden van het museum.

De algemene cultuurprijs voor Toegankelijk Tienen

Toegankelijk Tienen was heel blij met de prijs, want voor de organisatie is het steeds werken voor een groep mensen met een beperking. Er werd trouwens al heel wat gerealiseerd in Tienen : stoepen zijn heraangelegd, er kwamen bredere voetpaden, er kwamen oprijplaten bij handelaars, de Grote Markt werd heraangelegd en er kwam een toegankelijk openbaar toilet. De organisatie gaat steeds in dialoog met het stadsbestuur over het gebruik van voetpaden en de heraanleg van straten en pleinen.- HCH