Ga naar de inhoud

ACTIVITEITEN IN DE KERK VAN OORBEEK

OORBEEK – De komende maand zijn er heel wat activiteiten voorzien in de kerk van Oorbeek aan de Hoxemstraat. Op zaterdag 18 mei strijkt CC De Kruisboog er neer met een boeiende familievoorstelling. En op donderdagen 30 mei en 6 juni is er in de kerk een workshop mozaïek, georganiseerd door Fleurig Oorbeek.

Op zaterdag 18 mei om 14 uur en om 16 uur is er de familievoorstelling ‘Kom Hier’, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het gaat om een voorstelling over vriendschap. Griet Herssens laat haar mooiste, meest poëtische, grappigste en tederste beelden op het publiek los. Tickets hier te verkrijgen.

MOZAÏEK

In de kerk van Oorbeek

Op donderdagen 30 mei en 6 juni telkens om 19 uur is er een workshop ‘mozaïeken’ Mozaïeken is een techniek reeds gekend in de Griekse en Romeinse tijd. Toen werden in luxe villa’s mozaïeken gemaakt, waarop afbeeldingen van keizers, goden of taferelen van alledag te zien waren. Op diverse plaatsen in Europa zijn mozaïeken teruggevonden die tot op de dag van vandaag goed bewaard zijn gebleven.

In Oorbeek wordt een kleurrijke waterschaal of een houten dienblad gemaakt een kunstwerkje om trots op te zijn. Inschrijven kan door ten laatste op 15 mei 30 euro over te schrijven voor de 2 lessen en het materiaal, op rekening Fleurig Oorbeek BE34 9734 6708 9790 met vermelding van je naam en “schaal” of “dienblad” en welke nuances van kleur.
Dranken zijn te betalen de avond zelf. Er zijn de avond zelf drankjes te verkrijgen. Opgelet er worden slechts 15 personen aangenomen. – HCH