Ga naar de inhoud

31 STE HOLLE WEGEN JOGGING: MIX VAN TRADITIE EN NIEUWIGHEDEN MET FRIS TEAM

HOEGAARDEN – Op zaterdag 16 september is er de 31 ste editie van de Hoegaardse Holle Wegen Jogging. Naar goede gewoonte zijn er verschillende wedstrijden: de allerkleinsten mogen weer rennen voor karamellen. De bekende karamellenkoers start om 13 uur en vindt plaats aan de sporthal. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn er verschillende jeugdlopen: 600, 800 of 1000 meter.  De ‘grotere’ loopliefhebbers van Hoegaarden en ver daarbuiten kunnen kiezen tussen 5 km, 9 km en 14 km, met de start van de grote jogging om 15 uur.

Klik hier voor de film van de start vorig jaar op Youtube, hier voor de website HWJ met alle informatie en hier voor de inschrijvingen.

De start van de holle wegenjogging in 2019

De drie parcours voeren langs de mooiste plekken, doorheen de typische Hoegaardse landschappen met haar prachtige holle wegen. Je loopt volledig verkeersvrij, van het dorp recht het natuurgebied Rosdel in en passeert onder andere het Park van Hoegaarden. Deelnemers van HWJ kunnen dus opnieuw rekenen op een stevige organisatie en vertrouwde parcours, met als uitvalsbasis de sporthal in Hoegaarden. 

TIJDSOPNAME EN ANIMATIE

Tegelijk steken we HWJ in een nieuw, verfrissend jasje. Zo gaat de organisatie  voor de eerste keer in zee met een externe partner TimeToRun voor de inschrijving en digitale tijdsregistratie. Eenieder krijgt een borstnummer met barcode gekoppeld en de rest gaat vanzelf. 

Gedurende de ganse namiddag kan iedereen aan de sporthal terecht. De organisatie voorziet een sfeervolle start en aankomst met de mogelijkheid om iets te eten of te drinken. Muziek (DJ’s Minne en Bart van MOD), een springkasteel, optredens van dansgroep Get On Up (JH de Klup) pasta of hamburger (verzorgd door catering Passione), een verfrissende Aperol Spritz of een lekkere Run Cola aan de bar: afspraak vanaf de middag aan de sporthal in Hoegaarden. Bij goed weer vindt alles buiten plaats.

MEDEWERKERS

Dit evenement is opnieuw – al de 31ste keer – mogelijk dankzij het werk van vrijwilligers van Jeugdhuis de Klup en Jeugdhuis ’t Paenhuys. Een samenwerking van jaren, ondersteund door gemeente Hoegaarden. Vorig jaar nog werden organisatoren Michel Evers, Clare Bessemans, Eddy Taverniers, Guy Forie, Mil Es gehuldigd tijdens de viering van 30 jaar Holle Wegen Jogging. Samen met Jan Ipers, Gert Depré, Kris Vols en vele anderen trokken zij al die jaren aan de kar.  Vanaf dit jaar wordt die kar getrokken door een vernieuwde ploeg van trekkers, ondersteund door de jarenlange ervaring van de ‘anciens’. – HCH