Ga naar de inhoud

25 JAAR VRA GEVIERD : RADIOAMATEURS MET FEESTPROGRAMMA IN DE SPORTHAL

HOEGAARDEN – De VRA of Vlaamse Radioamateurs vierden aan jeugdhuis de Klup en in de sporthal hun 25-jarig bestaan. Ludo Beelen, in Hoegaarden beter gekend als Pitje, is sedert anderhalf jaar voorzitter van VRA. De organisatie had een heel programma in elkaar gestoken, met optredens en barbecue. Door de aanhoudende regen zaterdag in de voormiddag en vroege namiddag, werd de barbecue niet buiten, maar in de sporthal georganiseerd.

“Ikzelf ben nu 6 jaar lid van VRA, en we hebben ook OBRA, de Oost-Brabantse Radioamateurs op gericht als onderafdeling van de Klup, en van VRA. In 2021 haakte de toenmalige voorzitter om gezondheidsredenen af, en toen heb ik de fakkel overgenomen”, aldus Pitje.

De organisatie van VRA

“Ik heb wel veel hulp gekregen. We zijn nu een kleine twee jaar bezig en we zijn getart met 108 overblijvende leden. We zitten nu toch al weer aan 158 en we hebben 14 onderafdelingen, gespreid over heel het land. We streven uiteraard zoveel mogelijk naar verjonging. Ondertussen hebben we ook een nieuwe website. Ik word in mijn bestuur bijgestaan door redacteur Maarten Gijsen, webmaster Koen Gilis en secretaris Stef Puttemans”.

Tijdens de viering was ook Jules Verheyden uit Asse aanwezig. Hij is al 25 jaar lid van VRA van bij de start. “In Vlaanderen waren er toen twee verenigingen in Mechelen en West-Vlaanderen. Die hebben toen besloten om samen te werken en zo is VRA ontstaan in 1998”, aldus Jules die zelf radioamateur is sinds 1978.- HCH

Amusement bij de Radioamateurs