Ga naar de inhoud

21 STE SHOW BIJ JEUGDHUIS DE KLUP : DREAMS COME TRUE

HOEGAARDEN – Jeugdhuis ‘de Klup’ organiseert op zaterdag 18 november om 19 uur voor de 21 ste maal een grote show. Het wordt een show van de dansgroep Get ton Up, met als thema ‘Dreams come true’. Zo’n 60-tal dansers, opgedeeld in drie leeftijdscategorieën treden op. Zij worden geleid door Felien Tritsmans, Lindsey Vanroelen, Aisha Knockaert en Helena Wouters. Jaarlijks loopt de sporthal vol voor deze organisatie.

De show in 2022

Vorig jaar bij de 20 ste show gaf Katrien Vits de fakkel over aan de nieuwe dansjuffen. Ondertussen is alles klaar voor een nieuwe show. Op 18 november gaan de deuren van de sporthal open om 18.30 uur. De toegang voor volwassenen bedraagt 18 euro, kinderen tellen 10 euro neer. Aan de kassa kost een ticket 18 euro. Kaarten kunnen besteld worden via de Klup planning. Tijdens de show zijn pastabekers verkrijgbaar.

Lees verder onder de foto’s

Het afscheid van Katrien Vits als leidster van de show vorig jaar
In 2016 werd de 50 ste verjaardag van het jeugdhuis gevierd en de galashow was één van de essentiële onderdelen daarvan. Deze show knoopte weer aan bij de traditie van de Klupshows in de Cerkel. Benieuwd wat het wordt bij de 60ste verjaardag van het jeugdhuis in 2026.

GESCHIEDENIS VAN DE KLUPSHOWS

De show-en dansgroep van de Klup  is ontstaan uit een initiatief van het al lang verdwenen jeugdorkest. Een stage-uitstap naar Dworp in 1974, lag aan de basis. Daar maakte de Klup, toen nog JVV, kennis met een aantal jongeren die playbacknummers brachten. Dit sloeg in bij de Hoegaardiers en zij besloten in Hoegaarden hetzelfde te doen. In 1975 was er de eerste show en er volgden er nog 12 in zaal de Cerkel. In 2014 kwam dan de eerste van een aantal shows van dansgroep ‘Get on Up’ in de sporthal, met steeds tussen 60 en 100 dansers op het podium.

In 2016 was er een grote galashow in de sporthal voor de 50ste  verjaardag van het jeugdhuis.  In 2017 werd opnieuw een dansshow gebracht. Voor Katrien Vits en Zoé Vanmechelen was het al de vierde dansshow waarvan ze de choreografie in handen hebben. Er was ook een amusementsgedeelte volgens het thema ’Wat als?’.  In 2018 presenteerde dansgroep ‘Get on Up’ de dansshow ‘Message in a bottle’, steeds onder leiding van Zoé Vanmechelen en Katrien Vits.

In 2019 stonden wel 80 dansers op het podium voor de dansshow ‘Klup Tarara’. De show van dansgroep ‘Get on Up’ was een knipoog naar Studio VTM Tarara. Deze show werd meteen ook het afscheid van Zoé als één van de leidsters van de groep.  Daarna kwam corona en was er twee jaar geen show meer. In 2022 werd de draad weer opgenomen en was er de 20 ste show, de laatste geleid door Katrien Vits. Het werd  ‘A night to remember’. Dit jaar komt de 21 ste editie ‘Dreams come true’.- HCH

Zie foto’s hieronder

De Klupshow 2009 in de Cerkel
De eerste dansshow in de sporthal in 2014