Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

10-JARIGEN WORDEN KINDERAMBASSADEURS: PARTICIPATIE IN HET BELEID

TIENEN – De stad Tienen wil kinderen een stem geven in het beleid. Daarom start ze vanaf september met een participatietraject voor 10-jarigen. Het stadsbestuur van Tienen zet een belangrijke stap richting een kindvriendelijker beleid met de lancering van een nieuw inspraakproject specifiek voor kinderen van 10 jaar oud. Dit initiatief, dat in samenwerking met het Tiens Onderwijs Netwerk georganiseerd wordt, wil de jongste inwoners een prominente plaats geven in het beleidsproces.

De stad Tienen

 “De stad Tienen wil een kwalitatief en kindvriendelijk jeugdbeleid voeren dat afgestemd is op de noden en behoeften van kinderen en jongeren”, aldus burgemeester Katrien Partyka. “Daarom is het belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen participeren in het beleid. Ze moeten de kans krijgen om hun noden en behoeften kenbaar te maken. Hoe beter deze afstemming, hoe meer we ons beleid op hun leefwereld kunnen afstemmen.”

In het kader van dit nieuwe project, zal het team kind en jeugd van de stad Tienen langsgaan bij alle scholen om toekomstige vijfdejaars leerlingen warm te maken voor het kinderparticipatietraject. “Tijdens deze bezoeken wordt uitgelegd wat het inhoudt om kinderambassadeur te zijn”, vertelt schepen van vrije tijd Wim Bergé. In september worden de 10-jarige ambassadeurs gekozen en start het inspraaktraject. – HCH