Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

SLECHT WEER SPELBREKER: BLOESEMLOUNGE VERHUIST NAAR DE KAPEL VAN HAUTHEM

HOEGAARDEN / MELDERT / HAUTHEM  – De bloesemdag in het kader van B(l)oeiend Hageland zal dit jaar plaats vinden op zondag 21 april in Meldert, maar door het slechte weer zijn er heel wat wijzigingen in het programma. KLJ Meldert ging normaal een bloesemlounge en bar openhouden in een boomgaard in Hoxem, maar deze lounge verhuist nu naar de Sint-Catharinakapel van Hauthem.

De bijensafari zal ook niet vertrekken van aan de bloesemlounge, maar vanaf de Sint-Ermelindiskerk van Meldert. Volgens eerdere mededelingen was die volzet, maar bij de update staat er weer een inschrijvingsmogelijkheid via toerisme@gemhoegaarden.be .

De Sint-Catharinakapel van Hauthem

 De wandeling zal door de verhuis van de lounge een stukje langer zijn, namelijk 11 kilometer i.p..v. 8. En uiteraard zal iedereen de verhalen op het  picknickkleed moeten missen.

In de Sint-Ermelindiskerk kan men ook terecht voor meer info en aankoop van de publicatie van de vzw Hoegaards Erfgoed, namelijk ‘De prentkaarten van Hoegaarden’. Wie bestelde kan daar ook zijn exemplaar afhalen, tenminste als de druk tijdig klaar is. – HCH