Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

DE GAZET VAN HOEGAARDEN, OUTGAARDEN EN MELDERT / REGIO TIENEN: 1 JAAR WEBSITE

HOEGAARDEN – Op 20 april 2023 werd het eerste artikel geplaatst op de nieuwswebsite website: https://degazetvanhoegaarden.be/ . Ondergetekende was toen wel al twee maanden actief op de facebookpagina van de Gazet van Hoegaarden. Ondertussen is de ‘Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert / Regio Tienen’ uitgegroeid tot een veel gevolgde site. De site werd gebouwd door Nitelet Consultancy and Services. Ook adverteren is mogelijk.

De website en de facebookpagina

Het is wel zo dat de meeste mensen nog op de site komen via facebook, maar uiteraard kan men er ook rechtstreeks naartoe en kun je het zowel op computer als op smartphone bij de favorieten of op het startscherm plaatsen.

Wat vind je op deze nieuwswebsite? Eerst en vooral lokaal nieuws over Groot Hoegaarden en ook over de aangrenzende gemeenten, zoals Tienen en Boutersem, zeker als wat daar gebeurt dat ook de Hoegaardiers kan interesseren. Soms gaan we verder in de regio tot Landen, en zeker ook over de taalgrens naar onze buurgemeenten Geldenaken, Bevekom en Hélécine. En wekelijks brengen we ook een les Hoegaards.

Het nieuws in de kijker gaat evenwel meestal over het nieuws uit Hoegaarden. Klik je op ‘home’ dan kom je bij de berichten in de kijker en onderaan, na de publiciteit, de andere nieuwsberichten. Er zijn al een aantal ondernemingen en zelfs verenigingen die adverteren op de ‘Gazet van Hoegaarden’. We zullen dat in de toekomst nog proberen uit te breiden.

Klik je op ‘nieuws’ dan krijg je alle nieuwsberichten. Klik je op ‘Oowgeds’ dan krijg je alle verzamelde lessen van ‘Oowgeds in billekes’. Het zullen er 63 in totaal zijn. Zopas werd de 39 ste les gepubliceerd.

Klik je op ‘Kronieken’, dan kom je uit bij de Kronieken van Hoegaarden, Outgaarden, Meldert en Hoxem. Daarin krijg je een volledig overzicht van de geschiedenis van Hoegaarden van 1900 tot nu.

Klik je op ‘Publicaties’, dan krijg je andere publicatie, met o.a. verkorte versies van de ‘Praktische Grammatica van het Hoegaards dialect’ en ‘Lexicon van het Hoegaards dialect’. Er staat ook de 50-jarige geschiedenis van jeugdhuis de Klup in, en ’40 jaar regiojournalist’. Na de gemeenteraadsverkiezingen zal hier ook nog de ‘Geschiedenis van de Hoegaardse gemeentepolitiek 1900 – 2024’ bijkomen. Verder staan er nog contactgegevens op de site.

De reden van deze nieuwswebsite was het feit dat de traditionele media steeds hun publicatieregio’s vergroten en daardoor niet meer kort op de bal speelden in elke kleine gemeente. Wij wilden zeker het nieuws over Hoegaarden verder op de voet volgen. – HCH