Ga naar de inhoud

FONS VERMEULEN OVERLEDEN : EERSTE VOORZITTER CULTUURRAAD EN OCMW-RAADSLID

HOEGAARDEN – Fons Vermeulen (91j) is overleden. Hij was zeer actief in het Hoegaardse verenigingsleven , was de eerste voorzitter van de Hoegaardse cultuurraad en medebeheerder van de herdenking Hoegaarden 1000 jaar. Hij werd ook OCMW-raadslid en was voorzitter van de vzw Tuinen van Hoegaarden.

Fons Vermeulen was luitenant-kolonel vlieger van de Belgische Luchtmacht, actief op verschillende bases. ‘ Hij was betrokken bij verschillende topmanifestaties, van stoet tot tentoonstellingen, in de gemeente. Het Millennium en de Palmzondagherdenkingen blijven in het geheugen. Fons was ook medewerker aan de Hoegaardse Heemkundige Kring onder voorzitter Saelmaekers’, aldus Hoegaards Erfgoed vzw.

Fons Vermeulen in de Tuinen van Hoegaarden

In 1982 deed hij mee aan de verkiezingen op de CVP-lijst, maar werd niet verkozen. In 1989 werd hij wel OCMW-raadslid. In 1985 werd hij opgenomen in de Orde van Sint-Gorgonius, een instelling die alleen mensen opnam die iets voor Hoegaarden betekenden, maar die ondertussen een stille dood stierf. In 2004 werd hij nog voorzitter van de nieuwe vzw Tuinen van Hoegaarden die er kwam in de plaats van de Vlaamse Toontuinen.

Op donderdag 27 juli van 19 tot 20 uur kan men een laatste groet brengen aan Alphonse Vermeulen in het uitvaartcentrum Rummens aan de Aarschotsesteenweg in Tienen. De afscheidsceremonie vindt plaats op vrijdag 28 juli om 11.30 uur in de aula van het uitvaartcentrum Rummens – HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email