Ga naar de inhoud

DE BETOVERENDE TUIN DOET EEN OPROEP TOT KUNSTENAARS VOOR DE ZOMER

REGIO / GELDENAKEN – De Betoverende Tuin, Art Sactuary ligt aan het Ravel-fietspad tussen Geldenaken en Hoegaarden. Art Sanctuary heeft nu een OPEN CALL gelanceerd om kunstenaars van alle kunstuitingen, waaronder beeldhouwkunst, poëzie, muziek, dans en, waarom niet, theater – te integreren in ‘De Betoverende Tuin 2024, die loopt van vrijdag 28 juni tot zondag 13 oktober.

Winterbeeld van de Betovernde Tuin

Tijdens de zomer van 2024 vindt ‘De Betoverende Tuin’ voor de elfde keer plaats in een gestructureerde, natuurlijke beeldentuin met water, contrasten en verrassingen in overvloed.
Deze vindt plaats in België, op de taalgrens tussen Geldenaken, Hoegaarden en Tienen,  halverwege tussen Brussel, Luik en Namen en op het ‘RAVEL’-fietspad dat Leuven, Tienen, Hoegaarden, Geldenaken met Namen verbindt. ‘Water en vuur’ wordt de werktitel van dit jaar.

De sculpturen worden tijdens de tentoonstelling buiten in de tuin tentoongesteld. Kopers worden aangeraden om kleine sculpturen tijdens de winter binnen te zetten. Veel van de werken worden gekocht voor binnenshuis. De organisatie houdt van sculpturen die verschillende materialen combineren, met glaskunst als specialisatie.

De inrichters vragen nieuwe gedichten te creëren die communiceren met de werken in de tuin. Na selectie worden ongeveer vijftig gedichten in een bundel gepubliceerd. In 2023 zijn er tijdens de tentoonstelling driehonderd bundels gedrukt, verkocht of uitgedeeld. Een selectie van de gedichten krijgt een print op glaspanelen, naast de werken.

De inrichters willen graag optredens organiseren, in de vorm van ‘Walking recitals’ met muzikanten, dichters, … en dit minstens één keer per maand tijdens de openingsuren van de tentoonstelling.

Aan geïnteresseerden wordt gevraagd voor vrijdag 1 maart 2024 een voorstel met foto’s van geschikte beeldhouwwerken of een voorstel tot samenwerking te zenden naar Ignace Clarysse, – organisator, via info@ignace-clarysse.com . Info: +32 (0) 493 628 540 . Alle details op de website van Art Sanctuary en op de facebookpagina. – HCH